Samsung

Samsung güncelleme işlemi nasıl yapılır

Samsung güncelleme işlemi yapmadan önce dikkat edeceğiniz bir kaç önemli husus var o yüzden makaleyi sonuna kadar okumanızı tavsiye ederim. Samsung telefonları güncellemek için bir kaç tane yol var, bu yollardan biri otomatik olarak genelde herkesin kullandığı Wifi ile güncelleme, bir diğeri Kies ile güncelleme ve samsung’un diğer uygulamaları ile Bilgisayar üzerinden USB yardımı ile yükleme ve son olarak geliştiriciler tarafından ortaya çıkan bazı üçüncü parti uygulamalar ile manuel olarak güncelleme işlemi.

Samsung telefonunu Wifi ile güncelleme

Samsung wifi güncelleme
Samsung telefonu wifi ile güncelleme işlemi

Samsung‘a ait bir cihazınızın var ve güncellemek istiyorsunuz ve riske girmeden otomatik olarak güncellemek istiyorsanız işiniz kolay ancak Samsung firması da güncellemeyi yayınlamış olması gerek. Yapmanız gereken şey Ayarlar kısmına girip Telefon hakkında kısmında Yazılım Güncelleye gelip güncellemeyi denetlemek. Eğer Samsung firması gerekli güncellemeyi yayınlamış ise sizde WİFİ‘ye bağlı iseniz direk yükleyebilirsiniz ve cihazınız güncellenmiş olacaktır. Bu yöntem basit ve bir ilminizin olmasına gerek yok direk güncelleyebilirsiniz.

Kies ile güncelleme

Samsung'u Kies ile güncelleme.
Samsung telefonu Kies ile nasıl güncelleriz.

Kies ile güncelleme işlemi de oldukça basit hiç gözünüzde büyütmeyin yapmanız gereken en önemli şey Kies uygulamasını bilgisayarınıza yüklemek (buradan yükleyebilirsiniz) ve ardından bilgisayarınıza kurup bilgisayarı yeniden başlatmak. Bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra USB yardımı ile telefonu bilgisayara bağlamanız gerekmektedir, daha sonra bilgisayarın cihazı tanıması ve sürücüleri tanıması için 5 dk kadar bekleyin hatta biraz bilgisayar bilgisine sahipseniz Bilgisayarım‘a sağ tıklayıp Aygıt yöneticis‘ine girip orada Samsung‘a ait tüm sürücülerin yüklendiğini kontrol edin. Eğer sürücüler başarılı bir şekilde yüklenmişse artık Kies uygulaması üzerinden güncellemeyi kontrol etmek. Zaten eğer Samsung güncelleme yayınlamışsa direk uyarı verecek ve sizi yüklemeye yönelendirecektir. Korkmanıza gerek yok çünkü uygulama ve yükleme işlemleri tamamen Türkçe 😉

Eğer güncelleme gelmemişse manuel olarak güncelleme işlemi için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

custom romdan bir örnek.
Samsung’a yüklenecek custom romdan bir örnek.

Eğer güncelleme sizin Samsung cihazı için gelmediyse üzülmeyin çünkü bugün biz androidcim.com olarak bir çok akıllı telefon için dünya genelinde geliştiricilerin takıldığı forumları kontrol edip türkçeye çevirdiğimiz makaleler var. Siz hangi akıllı telefonu kullanıyorsanız sitemizde arama kısmına sadece cihazın modelini (örnek: s4) yazarak gerekli makalelere ulaşabilirsiniz. Burada ki işlemler biraz daha bilgi isteyen bir iş her kes yapamaz çünkü işin içine Root, Recovery, Custom rom giriyor, o yüzden siz cihazı güvensiz bir ortama almanız gerekecek ve cihazınız tamamen bozulma ihtimaliyle karşı karşıya kalacaktır. O yüzden bizim siteden dahi bir makale görseniz uygulayıp uygulamamak tamamen size kalmıştır. Ya bekleyeceksiniz Samsung yayınlayacak sizde ya Kies ile yada Wifi ile güncelleme işlemi yapacaksınız ya da bu manuel yöntem‘i yapacaksınız karar sizin. Tüm makalelere cihazlar kategorisinden ulaşabilirsiniz ve y arama kısmından arayarak ulaşabilirsiniz.

Bu makalede anlatılanlar eğitim ve öğretim amaçlıdır denemek tamamen size kalmıştır. Okuduğunuz için teşekkür ederim eğer sitemizde sizin cihaza uygun custom rom yoksa bize yorum bırakın sizin için hazırlayalım.

Bir önceki yazımız olan S7 Edge EXYNOS Android Oreo 8.0 başlıklı makalemizde s7 edge, s7 edge 8.0 rom ve s7 edge exynos rom hakkında bilgiler verilmektedir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu