Teknoloji Haberleri

Neden Android İşletim Sistemi Kullanmalıyım ? Android’in faydaları.

Hemen hemen herkes Android telefon yada tabletlerin bağımlısı oldu. Olmaması imkansız çünkü Android durmadan gelişen ve açık kaynak kodlu olması kullanıcılar tarafından değiştirilmesi/geliştirilmesi için açık ve en büyük şey Google.com gibi büyük bir dev arama motorunun olduğunu hatırlarmak gerekir.

Android işletim sistemi Linux işletim sistemidir. Linux çekirdeği üzerine kurulu milyonlarca kod satırı olup şuan telefonlarımızda, tabletlerimizde ve hatta geçen gün çıkan Lenovo Smart TV televizyonunda bile Android işletim sistemi kullanılıyor.

Android işletim sistemi denilince aklımıza bir bilgisayardan yapılan hemen hemen tüm işlemleri cep’e yada tablet’e getirir. Gerçekten android konusunda kararsız kalmayın ve direk iphone cihazınızı değiştirin kırın yada atın yada sevmediğiniz bir arkadaşınıza hediy edin. Çünkü her geçen gün kaslanan Android işletim sisteminin karşısında kimse duramıyor. Windows Phone Mobil işletim sistemi bile Microsoft’un elinde kaldı.

Android ile bir iş yerinde olan kameralarınızı kontrol edebilir yada yapmış olduğunuz bir robotu kontrol edebilmenizi sağlar daha nice birsürü şey’e el ayak kumanda durumuna getirilebilir. Nasıl getirilebilir tabiki açık kaynak kodlu olması bu işlemi yapmamızı sağlayan en güzel yanı. Saygılar…

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu