HTC

[Rom] HTC Desire (Bravo) Android 4.0.4 İCS CM9 [Rom yükle, indir]

HTC Desire Bravo modeli CDMA / GSM cihazları için CyanogenMod ekibi tarafından Android 4.0.4 İce Cream Sandwich inşa edildi. Katıksız olan bu sürüm vazgeçilmeziniz olacağına eminiz. Biliyorsunuzki CyanogenMod romları çok ama çok hızlı ve katıksız olduğu için oldukça stabil ve sevecen duruyor.

Not: Eğer daha önce rom kurma işlemi, root, recovery , ADB vs. işlemlerini bilmiyorsanız ve yapmamışsanız bu rom dosyasını kuramazsınız bilginize.

Kurulum

  • Recovery moduna girin
  • Wipe Data / Factory Reset yapın (Eski romdan kalan her şeyi kesinlikle silmek için bunu yapın!)
  • Wipe Cache yapın
  • Advanced > Wipe Dalvik Cache yapın
  • Ve Zip from Sdcard ile hafızaya attığınız rom dosyasını (.zipli) seçin ve yükleme işleminin bitmesini bekleyiniz.
  • Hemen ardından Gapps eklentisini rom kurar gibi Zip From SD card seçeneği ile kurun (Market için gerekli)
  • Reboot yapın ve cihaz yeniden açılmasını bekleyin.
  • Artık CM9 android 4.0.4 İce cream sandwich romunuza kavuştunuz.

Dosya İndirme Alanı

  • RC3.3 Update 1 [BCM-RC3.3U1.zip] (Apr 20, 2012) (MD5: 4e69886f4984656280099f30a7584046)
    1. [Default Mirror] MediaFire.com
  • Market için gerekli olan Gapps dosyasını buradan indirebilirsiniz.
  • Güncellemeleri takip etmek için yabancı forum’a buradan ulaşabilirsiniz.

Not 2: Cihazınızda oluşacak sorunlardan Androidcim.com olarak sorumlu değiliz! Lütfen üst veye orta kullanıcı değilseniz yazımızı es geçin takıldığınız yerde sorun halinde yorum atmanız halinde en kısa zamanda dönüş yapılacaktır. Saygılar…

İlgili Makaleler

10 Yorum

  1. hocam bu konu da sıfır bilgiye sahibim ama 4 ü de kurmak istiyorum bana nasıl yardımcı olabilirsin?

    1. Hocam gerekli tüm anlatımlarımız üst ve orta kullanıcılara yöneliktir. Şimdi öyle bir makale yazmaya vaktimiz yok kusura bakmayın ama sitemizde biraz araştırma yaparsanız eğer bilgisayardan anlıyorsanız yaparsınız. Unutmamalısınızki sorumluluk size ait. Eğer yapamıyorsanız cihazı ücretli olarak yapıyoruz iletişim menüsünden ulaşabilirsiniz. Saygılar…

  2. mükemmel..desirem de android 4 ve cyanongen kurulu tek kelime ile harika.ama ekrandaki safe mode yazısından nasıl kurtulurum acaba?
    yeni kurdum bu arada yeni kullanacağım şimdi şu na:;)

    1. Safe mode, güvenli mod anlamına gelmektedir. Hocam Recovery menüsünden rom ve gapps’ı rom kurar gibi kurduktan sonra wipe seçeneklerini atlamadan advance kısmına gir wipe dalvik cache ve fix permissions yap ve reboot system now de çık. Cihaz açılacak ve kullanmaya başlayacaksın.

  3. teşekkurler.düzeldi.safe mode değil artık:)
    Bazı tereddütlerim var:
    1-eski sürümlerde telefonu bilgisayara bağladığımda çeşitli seçenekler soruyordu bana.Mesela ben bilgisayarın internet bağlantısını telde kullanabiliyordum.Bunda nasıl yapacağımı bulamadım?
    2-Malesef kameram çalışmıyor.Önce kayıt edecekmiş gibi açılıyor.Kayıt düğmesine bastıktan 1 sn sonra zorla kapatıldı diyor.Hiç kayıt yapamadım.
    Telefonu kullandıkça sorunlar veya anlaytamadığım yerler olabilr:)Size yazmaya devam edeceğim.Ama bunu duıymayan kalmasın.Mükemmel olmuş..Site çok güzel.

    1. 1- O seçenekler çıkmaz bu sürüm katıksız sürümdür. Alternatif olarak usb ile bağlamak için > Ayarlar > Kablosuz ağ Diğer… > İnternet Paylaşımı > En üstte usb erişimi de ve bitir.
      2- Kamera için birşey diyemem yanlış birşeyler yapmış olabilirsiniz temiz bir sürüm için herşeyi en başından yapın.
      3- Allah razı olsun teşekkür ederim. 🙂

  4. tema güzel.android 4 çok hoş.Ama yine de sense siz olmayacak gibi.Malesef rom u değiştirdim.Çünkü kamerayı kullanamıyordum ve sense mi özledim:)
    Ama bu seferde androidim 2.3.5 te kaldı.rsk team in 7*4*2 sini yükledim.Acaba android sürümü yüksek ve senseli bir rom varmıdır?Tavsiyeniz nedir?Teşekkürler..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu